Reseptin uusinta

Voit pyytää reseptin uudistamista kauttamme reseptin tai reseptit 3 euron kertamaksulla. Uusittavaksi soveltuvat yleensä julkisesta terveydenhuollosta saadut reseptit. Lääkäri uudistaa harkintansa mukaan reseptit muutaman päivän aikana. Voit pyytää uusinnasta tekstiviestivastauksen puhelimeesi.

Reseptit voit uusia myös OmaKannan kautta mobiilivarmenteella tai omilla pankkitunnuksillasi. Lisätietoja kela.fi

Lääkeneuvonta

Lääkeneuvonta on apteekin ammattilaisille sydämen asia. Neuvomme mielellämme erilaisissa lääkkeisiin liittyvissä pulmissa.

Farmasian ammattilaiset

Apteekkimme farmaseuttinen henkilöstö on perehdytetty tiettyjen kansansairauksien asiantuntijoiksi: meillä on astma-, diabetes- ja sydänyhdyshenkilöt palveluksessasi. Teemapäivinä järjestämme kampanjoita ja jaamme tietoa. Tiesitkö, että meillä työskentelee farmaseutti, joka on myös kosmetologi. Saatamme järjestää ihonhoitoon liittyviä teemapäiviä.

Lääkejätteet

Apteekissa on lääkejäteroskis. Käyttämättä jääneiden lääkkeiden oikea hävitystapa on palauttaa ne maksutta apteekkiin. Turhat lääkkeet voit pakata kotona läpinäkyvään pussiin. Etiketit on syytä irroittaa. Apteekissamme on jätepiste, johon voi tipauttaa lääkkeet. Ruiskut ja neulat laitetaan omaan jakeeseensa. Pakkaa neulat niin, ettei kukaan saa pistohaavaa. Jos sinulla on vanhentuneita joditabletteja tai Betadine-liuosta hävitettävänä, anna ne erikseen kassalle. Lääkejätteet päätyvät ongelmajätelaitokselle poltettavaksi. Lääkejätteet eivät kuulu luontoon!

Tiliasiakkuus

Voit halutessasi saada tiliasiakkuuden, jos lääkeasioitasi hoitaa kotipalvelu tai asut hoitokodissa. Tällöin laskutamme sinua kerran kuukaudessa. Laskun voit maksaa pankkiin. Helpoiten se onnistuu suoramaksuna tai käyttämällä e-laskua. Omainen voi maksaa laskun myös suoraan apteekin kassalle.

Opetusapteekki

Apteekkimme toimii opetusapteekkina. Farmasian oppilaat harjoittelevat käytännön töitä apteekeissa. Farmasian ammattilaisia kouluttavat Helsingin ja Kuopion yliopistot. Ruotsinkielisiä farmasisteja koulutetaan Turun yliopistossa. Opettamalla oppii myös apteekki ja pysyy samalla ajan hermoilla. Työtä tekemällä oppii!